Een waargebeurd verhaal over een verzetsstrijder en een groep joodse onderduikers in het Valtherbos

Waarom moet ik nu toch vluchten

Cast

ZIE OOK FOTOALBUM DE CAST

 Arjen de Ridder (55) speelt Ab van Dien.

Mijn eerste ervaring met toneel en musical was in klas 6 van de lager school. Ik speelde toen Professor Knap in de kindermusical Professor Knap en de tijdmachine.  Op latere leeftijd speelde ik mee in een toneelstuk voor de kinderen van het Schienvat te Klijndijk. Ik vond dit zo leuk, dat ik toen mij heb aangemeld bij de Toneelgroep te Klijndijk. Hier heb ik jaren met veel plezier allerlei blijspelen op de planken gebracht. Ook speelde ik in december voor de Goedheiligman, maar soms ook zijn knecht. Hetgeen ik nu ieder jaar nog doe. Begonnen als jongste bediende en inmiddels opgeklommen tot Hoofd Piet. Na een keer te zijn wezen kijken bij de Musicalgroep in Odoorn werd ik gegrepen door de musical. Het zingen en toneelspelen leek mij een leuke uitdaging. Ik ben nu al een aantal jaren een enthousiast lid van deze groep. Je wordt uitgedaagd om dingen te doen die je eerder niet voor mogelijk had gehouden. Ik dansen??? Inmiddels heb ik de eerste schreden gezet als “danser”. Kortom een unieke ervaring in een fantastische groep die elkaar steeds weer tot grotere prestatie weten te brengen. Nu ga ik Ab van Dien spelen in de “Opgejaagden” Een keer heel iets anders. Niet de lolbroek uithangen, maar een karakterrol. Spannend, maar zeker een uitdaging. Gelukkig hebben we nog even tijd om te oefenen. Dat komt goed uit, omdat ik ook in de organisatie zit van dit mega-project. Ik ben er van overtuigd dat we, met z’n allen, hier iets bijzonders van gaan maken waar nog lang over zal worden nagepraat.

 Arjen.

 

Josh Hassing (52) speelt  Albert Zefat.

Ik heb een dansachtergrond. Ooit heb ik meegedaan met de soundmixshow van Henny Huisman en ben derde geworden met een vertolking van "Spargo"! Ik heb  in verschillende musicals en toneel voorstellingen gespeeld waaronder  "OEK " en "Meneer mit zien geweer" en de door mijzelf geschreven en geregiseerde musical  "De rode deur" . In de musical "De Opgejaagden" ben ik de schrijver van het stuk en componeerde de liedjes , de regiseur en één van de spelers.

Josh

Ankie Klaar (52)speelt Aagje Zefat.

Mijn eerste ervaring met toneel was in groep 8, een solo-rol waarin ik 3 rollen op 3 stoelen speelde, daarna in 2 musicals gespeeld op de MAVO en daarna zo'n 25 jaar niets meer aan toneel gedaan, totdat ik in Odoorn kwam wonen. Na een aantal jaren bij de plaatselijke toneelgroep Heidebloem te hebben gespeeld, vond ik het nodig om eens ergens anders te kijken. Ik kwam in Borger terecht bij het openlucht-Zomertheater, hier werd tijdens het spel ook gezongen en dat vond ik bijna nog leuker dan het spel zelf. Tussen de bedrijven door belandde ik ook bij Theaterboerderij Noorderbak van Herman van der Aa, een hele leerzame ervaring. Ook heb ik tussendoor meegedaan aan de speelfilm Oek, hierin speelde ik de moeder van Oek, dit was wel een heel bijzonder en zeker voor herhaling vatbaar, wat een belevenis. Na een invalrol ben ik in de musicalgroep Heidebloem gerold. Heerlijk spelen en zingen en nu dan in de mega-produktie "De Opgejaagden" van Josh Hassing.

Ankie

 

Froukje Klinkhamer (31) speelt Magda.

Woon nu 6 jaar in Odoorn en speel vanaf het 1e uur bij musicalgroep Heidebloem.
Vanaf het 1e uur o.l.v. Marjan Buring veel geleerd.
In mijn jeugd heb ik bij het kinderkoor in Gasselte gezongen, onder leiding van mw. Pollema.
En zangles gehad bij Muziekschool Emmen, en bij Zangdocente Anja Warmink.
 De musicalgroep is als een 2e familie. Zo’n hechte groep zijn we, en dat zie je ook.
Het is een hele omschakeling om van al die humorstukken over te gaan op een serieus stuk.
Maar Josh is een goede regisseur, dus dat komt helemaal goed!
Tot ziens op de voorstellingen!!

Froukje

 

Harriët Scholte  42, speelt Sarah.

Het is al weer zeven jaar geleden dat ik bij de musicalgroep de Heidebloem kwam en heb dus meegedaan aan verschillende musicals en zangshows. Waaronder in:  "De rode deur" :de leading rol. Sinds 2 jaar  ben ik ook regisseur van de drentstalige groep van de Heidebloem. Dit doe ik niet alleen, maar samen met Margreet.

Harriët

Margreet Beek (48) speelt  Geesje.

Ik speel bij  de Heidebloem en heb daar in 2 musicals mee gespeeld. Gezongen in een Hollandse show en de jaren 60 show en natuurlijk de kerstmusical waar ik de ezel mocht spelen. Ik ben, samen met Harriët,  regisseur bij het  Drents-talig toneel van de Heidebloem.

Margreet

 

  Truus Eefting (54)  speelt  Hanna de Vries.

Speelde vanaf 1980 tot 2005 bij de Drenthse Toneel afdeling van de Heidebloem.
Daarna de overstap gemaakt naar de musicalgroep die inmiddels was opgericht.
Eerst vooral achter de schermen actief geweest. (kledingcommissie 2005 tot heden)
In 2010 wegens te kort aan spelers een gastrol vertolkt in de "Rode deur".
In 2011 een rol in de kerst carol gekregen en nu onderduikster Hanna in de Opgejaagden.

Truus

 

    Froukje Johannes (46) speelt Petronella.

Speel sinds de oprichting (7 jaar geleden) bij de musicalgroep De Heidebloem.
Ik zing, speel wat gitaar, schrijf vaak eigen teksten op bestaande of eigen muziek.
Zingen, acteren en schilderen zijn mijn passie.
Deze zomer (aug. 2012) speel ik mee in de thriller 'De Spooktrein' bij het
'openluchttheater Borger'
In de musical "De Opgejaagden"speel ik PETRONELLA.
Een uitdaging!!
Een hele nieuwe, bijzondere  ervaring om na 7 jaar komische stukken, nu een drama te mogen spelen.

Froukje

 

  Wieger Scholte.(50) speelt NSB-er en soldaat-chauffeur van de leger auto.

Ik heb in het verleden bij de toneelgroep van de Heidebloem gespeeld, maar ik ben nu overgestapt naar de musical, omdat ik ook graag mag zingen. Ik heb in de musicals  "De Rode deur", "Dracula", "Bloody Mary" en in het kerstverhaal gespeeld en gezongen . Ook deed ik mee in de nederlandse, de kerst -en jaren 60’s show. Nu speel ik in de musical de "Opgejaagden".

Wieger.

 

Voor deze productie zijn de volgende gastspelers aangetrokken:

Albert Hoekstra speelt Tom.

In het verleden heb in enkele bands gespeeld en gezongen. Ook heb ik meegedaan aan enkele talentenjachten in de regio.Op het gebied van toneelspelen ben ik niet verder gekomen dan een toneelstukje op de lagere school. Ik vind het geheel van zang, dans en toneel wel heel leuk om te doen. Ik heb de kans om in "De opgejaagden" te spelen dan ook met beide handen aangegrepen. Het is fantastisch om deel uit te maken van deze, leuke, enthousiaste en getalenteerde groep mensen. Met de broodnodige hulp van mijn medespelers, de regisseur en alle betrokkenen, denk ik dat dit een geweldig stuk gaat worden. Ik ben ervan overtuigd dat men over deze musical nog lang zal napraten.

Albert 

 

Wim Verkaik (50) speelt Harrie.

Mijn eerste kennismaking met het toneel was op de basisschool, ik was de herder in het kerstspel . Enige jaren later heb ik mee gedaan aan een afscheidsmusical van de middelbare school.Daarna was het lang stil totdat ik begin jaren 80 actief werd in de toneelvereniging van Odoornerveen.Zowel op het toneel als achter de schermen met het licht en geluid. Nu speel ik mee in ; De Opgejaagden; als Harry. Ik vind het erg leuk om mee te doen  en wie weet wat hieruit  voortvloeit.

Wim

 

Ger Scholte speelt Berend Westering.

Bijna ieder kind heeft op de basisschool wel eens meegespeeld in een musical of toneelspel.Ook ik heb de rol mogen vertolken van Monsieur Cornet. Later probeerde ik vooral de voorgrond te mijden, maar zie nu wel in dat dit ook erg leuk kan zijn.Vorig jaar heb ik een rol voor de Drents talige tak van de Heidebloem mogen vervullen.Dit was bijzonder mooi en gaf mij veel voldoening.Ik hoefde ook niet te aarzelen toen Josh mij vroeg om een rol te willen spelen in de Musical.

Ger.

 

Eric Wessel (49) speelt   Jan Westering.

Ik heb in het verleden wel eens toneel gespeeld op school en 5 jaar geleden voor het laatst 4 kleine rolletjes in een revue.
Ben gevraagd door Harriet die ook een rol speelt in het hol. Ik was direct enthousiast en ik vind het een hele eer om deel te nemen aan deze musical. Hopend dat de toeschouwers, net zo mogen genieten, als ik nu al doe.
 
Eric.

 

Bert Heida speelt Herr Oberst en Amos Levi.

 Het was nogal een verrassing dat Josh mij vroeg om mee te doen aan een musical. Thuis wordt mij namelijk altijd dringend verzocht om NIET mee te zingen met mijn favoriete muziek. Toen bleek echter dat het ging om de rol van een Duitse officier die niet zingt maar bevelen uitdeelt en wat schreeuwt. Dat leek mij wel wat en…. wie wil nu niet de slechterik spelen? Toen ik vervolgens hoorde wat de plannen waren was ik helemaal enthousiast. Wat gaaf dat een écht verhaal zo groots door een kleine musicalgroep wordt uitgebeeld. Daar wilde ik graag aan meewerken. Ervaring met toneelspelen beperkt zicht tot wat stukjes op de maandsluiting van de basisschool. Voor mijn werk heb ik wel een aantal tv opnames gehad. Daar speelde ik mijzelf. Nu dus Herr Oberst en Amos Levi. Gelijk een dubbelrol. Ik heb er zin in en ondertussen zing ik ook een beetje mee. Als u dus een valse noot hoort dan is het die Duitse officier.

Bert.

 

 

Robert Hooiveld, Maurits Mink, Marije Manning en Amke Loves gaan de rollen van Joachim en Maryanne spelen.

 

 Amke Loves speelt Maryanne

Hallo ik ben Amke Loves en ben 11 jaar oud. Ik zit in groep 8 van OBS de Weiert in Odoorn. Ik ga de rol van Maryanne spelen in de musical de Opgejaagden. Dit is voor mij de eerste keer dat ik in een musical speel. Ik vind het erg leuk om in deze musical mee te spelen, maar tegelijk ook spannend.

Amke.

Maurits Mink speelt Joachiem

Ik ben Maurits Mink en zit in groep 8 van OBS de Weiert. Ik ben erg blij dat ik in de musical de rol van Joachim mag spelen. Dit wordt de eerste keer dat ik in een musical speel. Het lijkt me geweldig, maar ik ben ook wel een beetje zenuwachtig. Ik ben erg nieuwsgierig naar het eindresultaat!

Maurits

 Marije Manning speelt Maryanne

Hallo, ik ben Marije Manning. Ik ben 11 jaar en zit in groep 8 van de Weiert in Odoorn. Ik hoe erg van zingen en zit dus op een kinderkoor. Dat koor heet Tierelier. Ik heb nog nooit in een musical gespeeld en vind het dus erg spannend. Ik kijk er nu al naar uit.!

Marije

 Robert Hooiveld speelt Joachiem

 Hoi, ik ben Robert Hooiveld, ik ben 12 jaar en zit in groep 8 van OBS de Weiert. Ik ga de rol van Joachiem spelen. Ik ben heel blij dat ik mee mag doen aan de musical de Opgejaagden. Ik ben wel heel zenuwachtig dat het wel goed gaat

Robert.

 

Alice Katuin (37) is onze stand-in en zal ook meespelen in De Opgejaagden.

Verrast, maar meteen enthousiast heb ik ja gezegd, om stand-in te zijn bij de musical de Opgejaagden. Mijn 1e ervaring met musical was in de 5e & 6e klas van de lagere school en de zondagschool. In de 6e klas had ik de hoofdrol in “Paniek in de Luie Lift!” Bob Balie werd omgetoverd tot Beb Balie en tijdens de kerst musical op de zondagschool speelde ik de hoofdrol in de persoon van David! Musical lijkt me al jaren leuk, mede omdat ik toneel speel bij de Rederijkerskamer de Heidebloem te Valthe. Hierin ben ik al 16 jaar een vaste waarde in de cast. Toen ik alle PR van de Opgejaagden zag, was ik meteen super enthousiast, mijn nieuwsgierigheid werd meteen gewekt. Ik ben dan ook trots dat ik gevraagd ben en ga hard mijn best doen om het spel van de Opgejaagden onder de knie te krijgen.

Alice

Ondersteuning

De onderstaande persoon is niet op het toneel, maar achter het toneel. Zijn stem is  belangrijk in het koorwerk en hij doet , mede, de techniek achter de coulissen. Tevens is hij onze haarkunstenaar. De kapsels van de spelers zijn van zijn hand.

  Richard Saptenno.  Vocal backing.

Ben sinds de nederlandstalige zangshow bij de groep en heb ook de jaren 60 show, de kerst musical en het concert gezongen . Toneelspelen doe ik niet weer, maar zingen des te liever.

Richard.

 

Ook zij is achter het podium, maar wel te horen:

 Robijn Brands, Vocal Backing

Vroeger op school speelde ik maar wat graag mee in toneel- en musicalstukjes. Onze eerste jaren van ons huwelijk hebben we gewoond in Eexterzandvoort. Ik was lid van de plaatselijke toneelvereniging en heb daar diverse rollen gespeeld. Na 5 jaar zijn we verhuisd naar Annen en ben gaan zingen in een koor. Wij hadden een heel breed repertoire van oud Hollandse liedjes tot popsongs. Verder vind ik visagie en het grimeren van de spelers leuk. Het is een hele eer dat Jos me vroeg mee te zingen  bij “De Opgejaagden” de musical. Ik doe de vocal backing en geniet dan ook vol op.

Robijn

 

BRANCO

Hond van Sandra de Ridder en Albert Hoekstra.

 

 

 

 

Copyright 2012 De Opgejaagden
Website door: Scholtemedia