Een waargebeurd verhaal over een verzetsstrijder en een groep joodse onderduikers in het Valtherbos

Waarom moet ik nu toch vluchten

Gastenboek

Berichten toevoegen op dit moment niet mogelijk.
Selecteer pagina:
1 | 2 | 3 »

Jan Brinks schreef:

Aan het hele team van de opgejaagden Helaas geen gelegenheid gehad de voorstelligen te bezoeken, daarom de DVD bestelt die had ik afgelopen zaterdag in de bus deze heb ik zondag bekeken en ik ben diep onder de indruk van de manier waarop jullie dit ten tonele hebben gebracht, echt petje af daar ik ook het gestencilde boekwerk in mijn bezit heb en ook gelezen heb, nogmaals petje af voor jullie topprestatie.
J Brinks.

geschreven: 22/10/2013

Erik schorer schreef:

De spreuk geef je op als vrijwilliger dan kun je zeggen ik ben er bij geweest,deze kwam weer helemaal terug bij het zien van de dvd en de foto's.
Erg mooi blijft het dat dit in Odoorn heeft kunnen plaatsvinden.
We hebben alles gezien met vrienden van ons die dit niet hadden gezien en hun reactie was zijn dit amateurs wat mooi.

Jullie allemaal nog bedankt dat we hieraan mochten meewerken

Gr Elmer en Erik

geschreven: 20/10/2013

Jantje Warta schreef:

We waren bij de laatste uitvoering.
Een woord van dank wil ik uitbrengen aan een ieder die mee heeft gewerkt om dit tot een succes te maken.
Petje af, wat was het geweldig.
Tot tranen geroerd heb ik op het puntje van mijn stoel gezeten.
En als ik er aan terug denk, krijg ik nog een brok in mn keel.

Op de terugweg naar Leersum de CD gespeeld, en nog dagelijks.
Ik kan het nu meezingen.
We zien er naar uit om de DVD te kunnen bekijken.

Dank dank dank het was een geweldige prestatie.

geschreven: 02/06/2013

Opgejaagdenteam schreef:

Helaas, er komen geen voorstellingen meer. Wel is de musical straks te zien op DVD. Deze kan via onze site besteld worden. De muziek is verkrijgbaar op cd. Zie DVD/CD bestellen.
met vr.gr. Het Opgejaagdenteam.

geschreven: 01/06/2013

herma dolstra schreef:

Mijn vraag is Wordt dit nog eens gespeeld?????

wij waren toevallig bij de soldaat van Oranje .Ik heb gehoord dat het fantastisch was; veel liefs van Herma Dolstra Bosman/

geschreven: 31/05/2013

Jolanda schreef:

Wegens vakantie kon ik de voorstellingen helaas niet bezoeken; komt er ooit nog een tweede kans?

geschreven: 26/05/2013

Bert Tjarks schreef:

Het is al weer bijna twee weken geleden, dat ik een voorstelling heb bezocht. De indruk van toen deint nu nog na in mijn gedachten. Dank je wel, Heidebloem!
p.s. Die foto met Oebel er op: hij kan poseren, hoor.

geschreven: 24/05/2013

ina pruim schreef:

Alles is al gezegd!
'kBen nu,3 dagen later, nog onder de indruk!
Mijn moeder had ons het verhaal al vaak verteld, ze is geboren en getogen in Valthe en ze was ook mee voor de laatste voorstelling. Haar woorden waren:"OCH OCH OCH(dat betekent toch iets willen zeggen maar er geen woorden voor kunnen vinden)
Hartelijk dank allemaal

geschreven: 22/05/2013

Grietje Steenhuizen schreef:

Geweldig wat een schitterende voorstelling! Er ontbrak niets aan het geheel. Wat ons betreft zouden jullie dit als een professionele musical kunnen beschouwen. Soldaat van oranje draait ook al een hele tijd. Deze musical de opgejaagden mocht wat ons betreft ook veel vaker uitgevoerd worden. Alle mensen die hier aan meegewerkt hebben, verdienen een dikke pluim! Succes de komende tijd.

geschreven: 21/05/2013

willy robben schreef:

wat hebben jullie het fantastisch gedaan,ik zat helemaal in het verhaal,het wilhelmus kon ik bijna niet meezingen,was hevig geémotioneerd.gefeliciteerd allemaal.groetjes willy robben

geschreven: 21/05/2013

aly schreef:

wij zijn een week geleden geweest:
ik was niet in staat om ook maar één woord van het Wilhelmus mee te zingen: emotie!! en dat is voor mij DE maatstaf dat het goed is, meer dan goed, dat het overkomt: emotie
HULDE

geschreven: 20/05/2013

josh hassing schreef:

ik wil vanuit deze plaats echt iedereen enorm bedanken voor deze productie. een iedere die meegedaan heeft in welke vorm dan ook.
alle sponsoren, alle vrijwilligers alle techniek en natuurlijk alle spelers. al mijn mensen die er met alle emoties aan hebben gewerkt om dit verhaal zo te spelen . vol overtuiging.
we hebben met ontzettend veel emoties deze tijd doorgebracht door samen te praten, huilen, spelen, wel en geen vertrouwen in elkaar te hebben, bekvechten angstig zijn ( kunnen we dit?) elkaar haten en veel van elkaar te houden . maar ook vooral ontzettend veel gelachen met elkaar. emoties die denk ik ook in de kippenschuur en later het hol zijn geweest.
wat zijn we als spelers enorm gegroeid . kwa spel en zeker zang.het was een heftige tijd. 2 jaar met de opgejaagden bezig te zijn geweest. mede door alle reacties van u, ons publiek waren ook wij als musical groep tot tranen geroerd dat wij u als ons fantastis publiek mochten raken in uw hart en dat we door velen van u beloont werden met uw tranen . nooit gedacht dat deze musical zoveel voor veel mensen betekent heeft.
als schrijver en regisseur van de opgejaagden spreek ik mijn dank uit dat ik deze productie heb mogen en kunnen maken.
en wie weet tot een volgende keer.

josh hassing

geschreven: 20/05/2013

Wilma Zantinga schreef:

Afgelopen zaterdagavond met een lach en een traan genoten van een geweldige voorstelling. We zaten op de eerste rij en keken recht in het onderduikershol en beleefde de angst en alle narigheid mee. Van Petronella kregen wij een brok in de keel prachtig gespeeld;het gemis verdriet om Abeltje en Simon. En Ab en Geesje die door de oorlog hun verliefdheid niet konden uiten. ALbert die de joden niet wil veraden en onder onze ogen op het podium wordt neer geschoten. Aagje haar verdriet om haar man Albert. Het was geweldig!
Fam Zantinga

geschreven: 20/05/2013

Tina Banis schreef:

Wij zijn 17 mei geweest. Bij het binnenkomen zag het er heel professioneel uit . Mooie ontvangst met gastdames, in het rood gekleed, even als de aankleding en meubels in de fabriek. Ook het museum was mooi opgezet. En dan de musical: Onvoorstelbaar, wat prachtig, gevoelig gespeeld en dat door amateurs. Zowel het verdriet, de vreugde en de humor. Kippenvel. En dan terwijl iedereen heel dicht op elkaar zat. Dit moet toen en nu heel moeilijk geweest zijn. Het leek alsof alles nu in het echt plaatsvond. Ook de opnames buiten waren zo professioneel, dat ik af en toe dacht dat het opnames waren van andere oorlogsfilms. Ook het overlopen van de opnames van buiten naar het toneel, schitterend gedaan. Alles klopte ook de kleding. Ook was ik zeer onder de indruk van het neerschieten van Zefat. Het verdriet van zijn vrouw. Dit heeft me zeer geraakt. Er werd prachtig gezongen en het Wilhelmus op het eind , super. Ook wil ik grote complimenten geven voor het maken van het decor. De manier waarop alles verschoof, onvoorstelbaar om dit zo te bedenken. Het heeft lang geduurd voor ik kon slapen. Het heeft diepe indruk op mij gemaakt. Heel erg bedankt spelers en de vele vrijwilligers. Echt TOP.

geschreven: 20/05/2013

Don Meiboom schreef:

Wat een prachtige voorstelling. Deze productie heeft niets meer van doen met amateurs. Ik wil de hele cast complimenteren met deze prestatie. We hebben de laatste voorstelling gezien op 19 mei en waren oprecht onder de indruk! Temeer daar mijn moeder een van de onderduikers in het hol was. Een waar eerbetoon aan Albert Zefat en de andere helpers. Dank jullie wel voor deze herdenking.

geschreven: 20/05/2013

Albert Schutrups schreef:

Zondag 19 mei geweest.

Wat ik zag waren geen amateurs maar professionals.
En dan het decor heel mooi en technisch opgebouwd.
Ik heb het boek meerdere keren gelezen.
Maar deze mensen brengen het verhaal tot leven.

en dan op het eind de foto van Bertus Zefat en het lied, kippenvel.
Een oscar voor de hele cast.


geschreven: 20/05/2013

Lian Berkhout schreef:

Wat een super musical...... geweldig geschreven en gespeeld.
Kon het niet droog houden aan het eind.... zeker ook door de zaal die super mee deed, aan het eind zong de hele zaal mee.

Bedankt allemaal!!!!

geschreven: 20/05/2013

Berend Schutrup schreef:

Ben samen met mijn broer op 15 Mei naar
de musical wezen kijken,Gerrie brands
(collega van mijn )had het er met mij over gehad nou Gerrie geen woord te veel
alle acteurs en medewerkers bedankt voor
deze prachtig avond!!, en het podium,
geniaal bedacht!

Gr. Berend

geschreven: 19/05/2013

Johan Egberts schreef:

Zaterdagavond 18 mei naar de musical "De Opgejaagden" welke door de musicalgroep Heidebloem ten tonele zal worden gebracht. Het stuk dat in zijn geheel gearrangeerd en liedjes geschreven door Josh Hassingh zou voor mij een grote verassing moeten worden. En dat deed het. Bij binnenkomst wist ik niet wat ik zag: Een oude korenmalerij omgebouwd tot een theater met alles erop en eraan van museum tot een foyer met garderobe een speciaal koffiehoekje, gastheren en gastdames voor ontvangst zo professioneel in 1 woord geweldig. En dan waarvoor ik kwam de musical. Vanaf het begin tot het einde zeer ontroerend waarin 1 man met behulp van zijn vrouw en vrienden anderen heeft geholpen om aan de dood te ontsnappen met het risico voor eigen leven. In het gehele verhaal werden de personages dusdanig neergezet in zowel acteren als zang dat je voor jezelf het gevoel had dat je met professionals te maken had. ZO GOED. In het bijzonder en niemand te kort te doen wil ik wat betreft de zang toch 2 mensen even noemen voor hun talenten Josh Hassingh en Froukje Klinkhamer in 1 woord geweldig wat hebben die een stem. Het begin van de musical met AB van Dien (Arjan de Ridder) en het einde van de de musical met de foto van Albert Zefat heeft mij toch een traan doen wegpinken. Mensen wat heb ik een geweldige avond gehad hetgeen het geld meer dan waard was. TOP TOP TOP. Ik wil daarom langs deze weg de gehele cast bedanken voor de geweldige avond.

geschreven: 19/05/2013

Henny Moes schreef:

zaterdagavond 18 mei naar de musical ''de opgejaagden'' geweest: wat indrukwekkend!! grandioos!! alle lof voor de spelers, de zang, het decor, enz. humor en emotie dicht bij elkaar. het verhaal uit het boek kennende weet je dat Bertus Zefat zal worden doodgeschoten door de duitsers, maar zo aangrijpend uitgebeeld!! en als dan de grote foto van de echte Bertus Zefat verschijnt terwijl opnieuw het lied ''ik red me wel... zo ben ik .. hakken in het zand'' wordt gezongen rollen de tranen over mijn wangen... Wat groots wat een mens met gevaar voor eigen leven heeft overgehad voor zijn medemensen... klasse! gewoon professinoneel wat jullie hier met deze musical hebben neergezet. ik hoop dat het nog eens wordt gespeeld dat ook anderen nog kunnen meegenieten van deze prachtige musical.

geschreven: 19/05/2013

Copyright 2012 De Opgejaagden
Website door: Scholtemedia