Een waargebeurd verhaal over een verzetsstrijder en een groep joodse onderduikers in het Valtherbos

Waarom moet ik nu toch vluchten

Gastenboek

Berichten toevoegen op dit moment niet mogelijk.
Selecteer pagina:
1 | 2 | 3 »

bjorn oosterloo schreef:

echt genoten vandaag van de voorstelling.
cast was super, mooi spel en wat een stemmen hebben deze mensen.
jammer dat het straks is afgelopen, ik zou nog wel een keer willen.

CAST BEDANKT!!!!!

geschreven: 19/05/2013

Fam. Dalen Gilhuys schreef:

We hebben dit gisteravond ervaren als een indrukwekkende aanvulling op onze meivakantie naar Krakow, Auschwitz en Birkenau. Ook de jeugd zat meteen vanaf ít begin tot het einde op ít puntje van de stoel alles in zich op te nemen. Hier kan geen geschiedenisles tegenop. Heel knap bedacht, georganiseerd en uitgevoerd. Bedankt!!!

geschreven: 19/05/2013

Yvonne Smit schreef:

Wij zijn gisteravond naar de voorstelling geweest.Echt geweldig!!! Een geweldig verhaal dat heel mooi wordt verteld door geweldige mensen op het podium. De liedjes waren echt kippenvel momenten en het was echt slikken tegen de tranen.Aan het einde was er voor de spelers een staande ovatie die ze dik hebben verdiend!!!!!!!

geschreven: 19/05/2013

Dirk en Willy Brouwer schreef:

Van de eerste tot de laatste minuut genoten,in een woord FANTASTISCH.

geschreven: 18/05/2013

Maaike Wigchers schreef:

Een hele mooie musical
om nooit te vergeten!!
Super!!

geschreven: 17/05/2013

Ankie Huijing schreef:

Vandaag met groep 7 en 8 basisonderwijs de musical bezocht. Vooraf nog het onderduikershol bekeken in het Valtherbos. Dit maakte de beleving van de musical nog intenser. Goed om deze geschiedenis zo over te dragen aan de kinderen. Een beleving die ze nooit meer zullen vergeten. En dat mag ook niet! Hulde.

geschreven: 17/05/2013

Erna schreef:

Een onvoorstelbare prestatie door deze groep Oringers. Geweldig gedaan, wat een talenten stonden er op het podium. Ik heb genoten en ben trots op ons mooie dorp Odoorn waar dit soort initiatieven met de inzet van vele vrijwilligers mogelijk is!

geschreven: 17/05/2013

Truus van Klinken schreef:

Helemaal TOP- groot compliment voor de hele cast, prachtige solo's-dueten, samenzang, muziek, effecten, film,verhaallijn, songteksten en geweldig decor !! Onder de indruk en ontroerd huiswaarts gegaan @ De Opgejaagden 16.5.2013

Josh je bent een kanjer - grote klasse !!

geschreven: 17/05/2013

Ineke schreef:


De musical was in 1 woord GEWELDIG!

geschreven: 17/05/2013

berend mensing en roelie stevens schreef:

Zitten nou nog met een snik in de keel en de hakken in alle vrijheid int zaand! Veur olle speulers;TOP!

geschreven: 17/05/2013

Janny Eising schreef:

We zijn heel blij dat er nog een extra voorstelling bij ingelast werd, anders hadden we dit moeten missen.
We wonen in Oosterhesselen en mede door het enthousiasme van René Otter kwamen we aan kaartjes.
We vonden het fantastisch !!
Goed spel en zang en mooie effecten.

geschreven: 17/05/2013

Gerrit en Roelie Regts schreef:

Jullie krijgen van ons 5 sterren.

Het woord wat steeds bij ons boven komt tijdens het napraten over de musical= T R O T S
Trots op Josh die een gouden pen en keel heeft, trots op alle leden van de musicalgroep en trots op alle dorpsgenoten die zich vrijwillig inzetten voor dit fantastische evenement. Het is wederom Odoorn dat nooit inslaapt, maar altijd blijft bruisen van de activiteiten.

De musical gaat over geschiedenis uit onze nabije omgeving.

Voor ons hebben jullie geschiedenis gemaakt door het opvoeren van deze musical!

geschreven: 15/05/2013

Provincie Drenthe schreef:

Trots op Drentse musical

Realisme, humor, nostalgie, spanning, verrassing, het zat er allemaal in. Commissaris van de Koning Jacques Tichelaar heeft genoten van de musical `De Opgejaagden' in Odoorn.
Het is indrukwekkend om te zien wat een Drentse toneelvereniging hier heeft neergezet. Een professionele productie. De betrokkenheid van de vrijwilligers is enorm. Ik ben trots op dit knappe staaltje Drentse saamhorigheid, aldus de heer Tichelaar.

Hij bezocht de musical vrijdagavond, samen met zijn partner.Het was een heerlijke avond. In een prachtig decor; een oud fabriekspand, met uitstekend geluid en verrassende effecten. Het verhaal speelt in de Tweede Wereldoorlog, in de omgeving waar de musical wordt opgevoerd. Heel herkenbaar, met veel gevoel.De commissaris complimenteert musicalvereniging De Heidebloem, de spelers en alle vrijwilligers met de geleverde prestatie.Er gebeurt in Drenthe erg veel op het terrein van cultuur. Muziek, kunst, toneel, we zijn een rijke provincie.

geschreven: 15/05/2013

Trijnie Scholte schreef:

Spelers en medewerkers,
Zaterdagavond zijn wij met de hele fam. Scholte wezen kijken naar de musical. Bij alles wat al geschreven is sluiten wij ons aan.
De liedjes vond ik zo mooi dat ik de CD heb gekregen van mijn zwager. Ik heb er al verschillende keren naar geluisterd. Het boek had ik al gelezen. Allemaal zo herkenbaar.Toen we zondag tijdens de laatste wandeldag langs het hol kwamen maakte dat extra indruk. Ria Scholte en ik hebben ook samen de boom met de A nog opgezocht. Voor onze schoonmoeder die de oorlog echt heeft meegemaakt waren er confronterende gebeurtenissen. Toch heeft ze het niet willen missen.
Mooi en ook emotioneel.Trijnie Scholte

geschreven: 14/05/2013

Bibi Warta schreef:

Ik heb echt 3 uur lang op het puntje van mijn stoel gezeten, toen wij 10 mei naar de openingsavond van de musical waren. Alles was perfect gewoon, het toneel, de kostuums, het licht, geluid, zelfs de kleine dingen een traan en een snik in de stem als er emoties waren tijdens het zingen. En natuurlijk voor mij extra bijzonder om de muziek van mijn man, Marco, hier te horen op de plek waar het uiteindelijk voor was bedoeld. Wij hebben onze "voorpret" gehad hier thuis, vooral toen onze 4 dochtertjes samen dansten op het nummer " vrij zijn". Heel leuk om op deze manier betrokken te zijn bij zo'n groot project en Marco hieraan te zien werken. En uiteindelijk dit resultaat, boven verwachting! Wat een geweldige samenwerking van alle mensen die dit mogelijk hebben gemaakt, op, achter, naast, buiten, boven en in dit geval zelfs onder het toneel! Iedereen heel hartelijk gefeliciteerd met deze fantastische prestatie!

geschreven: 14/05/2013

Gea van der Laan schreef:

In een woord 'GEWELDIG'. Het script heb ik jaren geleden gelezen van onze kinderen die dat toen op de Bark in Valthe hebben gekregen.
Het was allemaal heel herkenbaar en de musical zit fantastisch in elkaar. Met toneel (gedraaid, het onderduikershol en het gevang!), zang, film én show er tussen door was het een prachtige voorstelling en op het eind... kippenvel. Je weet dat Albertus wordt doodgeschoten maar omdat het zo goed wordt gespeeld is het toch een schok. Gelukkig zong Josh ook zelf het eind lied mee, prachtig!!
En dan de finishing touch: het Wilhelmus.......

geschreven: 13/05/2013

Richard Schulte schreef:

Een indrukwekkende en een emotionele voorstelling. Geweldig hoe de spelers het waargebeurde verhaal pakkend hebben weergegeven. Het was voor ons de zondagmiddag voorstelling. Ik kan het mij voorstellen dat het een emotioneel zwaar stuk is om te spelen. Als persoon die een oorlog (gelukkig) nog nooit heeft meegemaakt is het gevoel van die tijd door de cast goed weergegeven. Dit was te merken aan het geëmotioneerde publiek. Mijn complimenten voor alle medewerkers die dit hebben mogelijk gemaakt.

geschreven: 13/05/2013

Bert Staats schreef:

Jullie hebben iets onvergetelijks neergezet, een waar gebeurd verhaal omgezet in een glansmusical in een oude korenmalerij. Het meest indrukwekkende van de musical is de muziek. Vol overtuiging werden de angsten, de liefde, de eenzaamheid bezongen waardoor dreiging en spanning van de oorlogstijd voelbaar waren. Je hoefde maar om je heen te kijken en zag mensen snotteren, vooral de `oudjes`. De twee kinderen in de musical verdienen ook een compliment. Drie uur lang, probeer het maar eens met kinderen van die leeftijd. Het einde, ik denk een bewuste keus, is nogal abrupt. Maar niet alles hoeft verteld te worden. Het geheel overziend, blijkt nog eens weer dat de oorlogsperiode van vijf jaar een extreme tijd was, waarin we het menselijk handelen hebben leren kennen in negatieve en positieve zin. Het was een tijd waarin soms dingen werden gedaan of nagelaten die eigenlijk niet bij je karakter pasten of waartoe je werd gedwongen. Al met al hoop ik dat de groep er nog een paar voorstellingen aan vast knoopt, ik heb nl. begrepen dat er nog veel mensen niet aan bod zijn gekomen. Zou zonde zijn om deze mensen niet te kunnen laten genieten van De Opgejaagden.

geschreven: 13/05/2013

renny . schreef:

Vanmiddag de voorstelling gezien.
Erg onder de indruk, het was geweldig!
Groot compliment voor een ieder die er aan heeft meegewerkt!!

geschreven: 12/05/2013

ina slim en moeder schreef:

Wij waren erg onder de indruk en geemotioneerd van het geheel.
spel muziek verhaal en opbouw van alles.
Ook het theater vonden we geweldig

geschreven: 12/05/2013

Copyright 2012 De Opgejaagden
Website door: Scholtemedia